SANTS, HOSTAFRANCS, LA BORDETA
dijous 28 juliol 21:30 h.

Passatge Fructuós Gelabert (costat Cotxeres)
Accés lliure

poster-web

Return to Homs

90′ / VO àrab, subtitulada en castellà.
Direcció: Talal Derki
Producció: Alemania. 2013
Festivals: Millor Documental Internacional al Festival de Sundance 2014,  Abu Dhabi Film Festival , Vilnius Inconvenient Films Festival, Festival des Libertés i Premi DocsBarcelona – TV3 a la Millor Pel.lícula.  Seleccionada a molts festivals  HOTDOCS, Watch Docs, Docs DF Mexico City, LatinArab Film, Vilnius Inconvenient Films Festival, Abu Dhabi Film Festival, Helsinki International Film Festival- Love and Anarchy

Sinopsis:
El ciutadà sirià que va desafiar a tot i tots per exigir la llibertat. Una pel·lícula sobre la guerra i la pressió d’estar en un camp de batalla. Return to Homs, filmada de l’agost de 2011 a l’agost de 2013, ens mostra un grup de joves revolucionaris a la ciutat d’Homs (Síria) que somien amb alliberar el seu país del president Bashar al-Assad a través de la protesta pacífica. La repressió de l’exèrcit, cada vegada més dura, fa que els joves manifestants es transformin en rebels armats. La pel·lícula es centra en dos amics: el carismàtic Basset, el porter de la selecció nacional de futbol, que es converteix en un líder de la milícia; i el seu amic Ossama, un reconegut periodista cínic i pacifista que acaba sent detingut pels serveis secrets de l’exèrcit.

La història d’una ciutat de la que tots hem sentit a parlar a les notícies, però mai hem tingut l’oportunitat de veure de tan a prop.

Related Projects