CINEMA REFUGI és un cicle de cinema que explora, a través del territori cinematogràfic transfronterer, l’emergència humanitària global que vivim, i apel·la a la ciutadania en el seu compromís solidari davant el sofriment de les persones refugiades i desplaçades.

Cicle de cinema als diferents Barris de Barcelona durante el mées de juliol i projecta films sobre el respecte pels Drets Fonamentals a través de pel.lícules que abracen la pau, la solidaritat, la convivència i la multiculturalitat. Totes les projeccions sín gratuïtes i es procurarà que hi hagi un debat posterior amb gent especialitzada en el tema.

OBJECTIUS DEL CICLE
– Promoure els valors de la pau, els drets humans, el dià
leg, la solidaritat, la convivència i la multiculturalitat per tal de suscitar el compromís de la ciutadania.

– Promoure el cinema com a element comunicatiu i de sensibilització. Matèria de pensament i de comunicació, eina de producció de l’imaginari i del relat col·lectiu, element de mediació i transformació

– Combatre les polítiques que promouen l’odi, el racisme i la segregació a través de la imatge i dels diferents dispositius de comunicació audiovisual.

CINEMA REFUGI és una iniciativa ciutadana coordinada a través de la Xarxa Barri Refugi i compta amb el suport de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.