GRÀCIA
dissabte 18 novembre 20:00 h.

Centre de cultura popular la violeta
Accés lliure

J_ai_marche_jusqu_a_vous_recits_d_une_jeunesse_exilee

He caminat fins a vosaltres. Narracions d'una joventut exiliada. J’ai marché jusqu’à vous. Récits d'une jeunesse exiliée.

55′
Direcció: Rachid Oujdi.
Producció: França. 2016.

Sinopsis: De manera commovedora i íntima, descobrim amb Rachid Oujdi el procés d’integració dels menors estrangers no acompanyats, joves menors de 18 anys de tot el món que han arriscat la seva vida aterrant a Marsella. Arriben com a nens i nenes sense equipatge i sense visat per a tractar de construir un futur, fins a la seva majoria d’edat se situen sota la protecció de l’assistència social a la infància, després comença per ells, un altre viatge …

Documental compromès que testimonia de la solidaritat ciutadana i, de vegades, de la revolta de les persones que s’enfronten al mur de l’administració. La metge, l’educador, l’educadora…. tots arriben a la mateixa conclusió: només una mobilització ciutadana ajudarà a donar cabuda a les desenes de nens i nenes i als adolescents per a qui l’administració no té plans de refugi. Per què i com “actuar en els marges”? Una pel·lícula que sense pathos ens fa plantejar moltes preguntes. El documental de Rashid Oujdi té el mèrit de plantejar també, les bones qüestions.

Related Projects