CINEMA REFUGI és una crida per dir que l’Europa i el món que volem és el de la pau i que la societat que volem és aquella capaç d’actuar en defensa dels valors i principis en els quals es sustenten els Drets Humans. Volem una Europa capaç d’acollir les persones que fugen de la guerra i de la misèria, Barcelona ha demostrat en diferents ocasions, la darrera fa uns dies, després de l’atemptat del 17 d’agost que és una ciutat amb un comportament democràtic exemplar, amb voluntat d’acollida, solidària i pacífica que no té por, que entén que l’odi i la xenofòbia no és més que la por a l’estranger.
 
Cinema Refugi s’adreçarà al públic de la ciutat a partir del dia 8 de setembre per oferir, a través del territori cinematogràfic transfronterer, un relat veraç que aporti una visió àmplia sobre els motius dels desplaçaments forçats pels quals les persones es veuen obligades a buscar protecció internacional a l’exterior dels seus països d’origen.
 
L’acció Cinema Refugi és, sobretot, constructiva i portadora d’esperança: mostra la realitat dels éssers humans en intentar formes de resiliència, la lluita per recollir els trossos d’una identitat fragmentada de les persones que fugen de la guerra i de la misèria i, reconstruir la vida.
 
Cinema Refugi tracta l’emergència humanitària global que vivim i la necessitat de construcció d’una veritable ciutat d’acollida apel·lant a la ciutadania en el seu compromís solidari davant el sofriment de les persones refugiades.
 
OBJECTIUS DEL CICLE
– Promoure els valors de la pau, els drets humans, el diàleg, la solidaritat, la convivència i la multiculturalitat per tal de suscitar el compromís de la ciutadania.
– Promoure el cinema com a element comunicatiu i de sensibilització. Matèria de pensament i de comunicació, eina de producció de l’imaginari i del relat col·lectiu, element de mediació i transformació.
– Combatre les polítiques que promouen l’odi, el racisme i la segregació a través de la imatge i dels diferents dispositius de comunicació audiovisual.

 

CINEMA REFUGI és un cicle organitzat per l’Associació cultural Ulysses-La Reserva i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.